در جهان مدرن امروزی، اینترنت به عنوان یک نیاز اساسی در زندگی روزمره افراد مطرح شده است. با افزایش روزافزون استفاده از اینترنت و اعتماد به سرویسهای آن، مسائل مربوط به کیفیت و پایداری ارتباطات آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از ابزارهایی که در بهبود کیفیت اتصالات اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد، اسپلیترها یا نویزگیرها هستند. در این مقاله، به بررسی مفهوم و کاربردهای این ابزار اساسی پرداخته خواهد شد.
نویزگیر چیست؟
نویزگیرها، دستگاههایی هستند که برای کاهش نویز و اختلالات در اتصالات تلفنی و اینترنتی استفاده میشوند. این اختلالات معمولاً به دلیل تداخل سیگنالهای الکترومغناطیسی ایجاد میشوند و میتوانند باعث کاهش کیفیت اتصالات و کاهش سرعت اینترنت شوند.
با استفاده از نویزگیر، این اختلالات قابل کنترل و کاهش میشوند، که باعث بهبود کیفیت اتصالات اینترنتی و تلفنی میشود. این دستگاهها به طور معمول بر روی خطوط تلفنی نصب میشوند و سیگنالهای مخرب را فیلتر میکنند، اجازه میدهند تا سیگنالهای مورد نیاز برای اتصالات به مودم و تلفنها منتقل شوند.
یکی از مشکلاتی که با راه اندازی اینترنت پرسرعت به وجود میآید پارازیتی است که روی خط تلفن ایجاد میشود . این پارازیت یا همان نویز باعث میشود تا در هنگام مکالمه بین افراد صدای واضحی دریافت و ارسال نشود. بنابراین یادتان باشد که همیشه در کنار خرید یک مودم باید دستگاه کوچک دیگری به نام اسپلیتر که البته قیمت چندانی هم ندارد را نیز تهیه کنید. مشکل دیگری که بارها شاهد آن هستیم قطعی تلفن هنگام استفاده از اینترنت و یا قطعی اینترنت هنگام برقراری تماس تلفنی میباشد . این مشکلات هم همگی به دلیل استفاده نادرست از نویزگیر است ، یا این قطعه خراب شده است و یا به درستی نصب نشده است.
طرز کار نویزگیر در سرویس اینترنت ASDL
طرز کار این دستگاه در سرویس اینترنت ADSL به این صورت است که این دستگاه از خط تلفن به مودم و تلفنها سیگنالها را ارسال میکند. مودم این سیگنالها را به دادههایی تبدیل میکند که برای اتصال به اینترنت مناسب هستند، در حالی که تلفنها همزمان از خط تلفن برای مکالمه استفاده میکنند.
کاربرد اسپلیتر
کاربرد اصلی آن در بهبود کیفیت اتصالات اینترنتی و تلفنی میباشد. این دستگاهها به کاربران این امکان را میدهد تا از خط تلفن هم برای اینترنت و هم برای تلفن همزمان استفاده کنند، بدون اینکه کیفیت اتصالات کاهش یابد یا اختلالاتی دریافت کنند.
فواید استفاده از اسپلیتر
استفاده از این دستگاه فواید زیادی دارد، از جمله بهبود کیفیت اتصالات اینترنتی و تلفنی، کاهش نویز و اختلالات، امکان استفاده همزمان از اینترنت و تلفن، و افزایش سرعت اتصالات.
محل نصب اسپلیتر و نحوه نصب آن
اسپلیتر مودم از یک ورودی خط تلفن استفاده میکند و شامل دو خروجی برای مودم و تلفن میباشد. محل نصب اسپلیتر باید در نزدیکترین نقطه به ورودی سیم تلفن در خانه باشد و سپس سیم کشی به سمت مودم و تلفن انجام شود. برای نصب و راهاندازی، ابتدا سوکت خط تلفن را به ورودی اسپلیتر وصل کنید که معمولاً با کلمه “Line” نشان داده میشود. سپس به دو خروجی تعبیه شده در اسپلیتر، سوکتهای متصل به مودم و تلفن را وصل کنید. برای تشخیص سوکت مخصوص مودم و تلفن، روی یکی از خروجیها کلمه “Phone” یا تصویر تلفن و روی خروجی دیگر کلمه “Modem” یا تصویر یک کامپیوتر قرار داده میشود. سپس هر یک از سیمهای خروجی را میتوانید به تلفن و مودم وصل کنید. استفاده از نویزگیر مودم باعث حذف نویز تلفن میشود و از قطع و وصل شدن اینترنت نیز جلوگیری میکند.
آیا اسپلیتر باعث کندی سرعت اینترنت میشود؟
نتیجه گیری
در نهایت، نویزگیرها به عنوان ابزارهایی اساسی در بهبود کیفیت و پایداری اتصالات اینترنتی و تلفنی مورد استفاده قرار میگیرند. با استفاده از این دستگاهها، کاربران میتوانند از اینترنت با کیفیت و سرعت بالا لذت ببرند و به طور همزمان از تلفن استفاده کنند.
برخی سوالات متداول:
(Splitter) چیست؟ نویز گیر مودم چیست؟
اسپلیتر یا تقسیمکننده که به آن نویزگیر هم گفته میشود، قطعهای الکترونیکی بوده که ابعاد آن تقریبا به اندازه یک قوطی کبریت است.در یک سمت نویزگیر یک سوکت و در طرف مقابل آن دو سوکت قرار گرفته است.
فواید استفاده از اسپلیتر مودم چیست؟
وجود نویزگیر بر سرراه تلفن از دریافت نویز و شنیدن صدای خشخش روی بوق خط جلوگیری می کند. کاهش نویز توسط اسپلیتر موجب تغییر و افزایش میزان SNR خط اینترنت ADSL خواهد شد. در نتیجه میزان سرعت اینترنت افزایش و میزان قطع و وصلی آن بر اثر نویز بالای خط، کاهش خواهد یافت.